Fieke Halberstadt

Paraveterinair

Fieke Halberstadt
Fieke Halberstadt Paraveterinair

Ik ben Fieke en sinds november 2010 ben ik in werkzaam bij Dierenkliniek van Kop tot Staart. Ik heb altijd in de “mensengezondheidszorg” gewerkt als doktersassistente, maar dat beroep kon mij geen voldoening meer geven.

Ik besloot te doen wat ik al heel lang wilde: de opleiding dierenartsassistente, en vond een boeiende stageplaats in een dierenkliniek in Heerhugowaard. Daar bleef ik drie jaar werken.

Dat ik nu geruime tijd in een dierenkliniek werk, wil niet zeggen dat ik uitgeleerd ben. Nog elke dag doen dieren mij versteld staan: wat zijn ze taai, braaf, dapper en aandoenlijk. Wat geeft het een kick als heel zieke dieren er toch weer bovenop komen! Natuurlijk gebeuren er ook verdrietige dingen en achter de schermen worden soms wel tranen gelaten.

Ik voel me vanaf het eerste moment thuis in het kleine, knusse team bij Dierenkliniek van Kop tot Staart. We zijn kritisch, gedreven, serieus en dieren komen bij ons altijd op de eerste plaats. Buiten fotografie en sport, zijn kattenvrienden mijn grote passie. Zelf heb ik er twee thuis (Phoebe en Nino), maar ik zou er wel twintig willen! Ook volg ik de opleiding tot kattengedragstherapeut aan de kattengedragsacademie.