Maagdarmklachten

Problemen met de spijsvertering

In het algemeen geldt dat als uw dier sloom is, zeer frequent braakt of wanneer er bloed bij de ontlasting zit, dan is het zaak contact op te nemen met de dierenarts. Ieder dier heeft wel eens last van diarree of braken. Wat te doen in zo’n situatie?

In lang niet alle gevallen is het een reden om naar de dierenarts te gaan. Helaas is dat vaak moeilijk in te schatten. Mogelijke oorzaken van maagdarmklachten zijn legio. Een aantal voorbeelden zijn; wormen in het maagdarmkanaal, iets vreemds eetbaars hebben gegeten, een vreemd voorwerp hebben gegeten, zoals een stuk tak/speeltje, te lang in relatief koud water hebben gelegen/gespeeld, virale bacterie van maag en/of darmen etc.

Over het algemeen geldt dat als uw dier sloom is, zeer frequent braakt of wanneer er bloed bij de ontlasting zit, het zaak is contact met ons op te nemen. Ook is de leeftijd en de conditie van de patiĆ«nt wel mede bepalend voor de snelheid waarmee u naar een dierenarts zou moeten gaan. Pups en kittens en ook de oudere honden en katten zijn in het algemeen wat zwakker waardoor ze minder veerkracht hebben om een maagdarmprobleem te overwinnen.

Terug naar Aandoeningen