Onze aanvullende technieken

Diagnostische en technische mogelijkheden

In onze praktijk hebben wij veel aanvullende diagnostische en technische mogelijkheden om de gezondheidszorg voor uw dier te waarborgen.

Laparoscopische operatie

Naaste de reguliere openbuikoperatie, opereren wij ook via laparoscoop. Bij een laparoscopische operatie of kijkoperatie gaat er via een klein gaatje een camera de buik in. Voor sterilisatie van grotere teven is dit uitermate handig. We hoeven maar 3 kleine sneetjes in de buik te maken. De honden hebben veel minder last van de operatie, waardoor ze sneller herstellen. Maar ook voor een gewone kijkoperatie in de buik is de laparoscopische methode erg praktisch. Lees hier voor meer informatie over laparoscopische operaties.

laparoscopie huisdieren

Digitaal röntgenapparaat

De praktijk heeft een digitaal röntgenapparaat. Hiermee kunnen wij binnen enkele minuten de röntgenfoto ontwikkelen en bewerken, waardoor u snel een uitslag kunt krijgen.

Met het röntgenapparaat maken wij ook dentale röntgenfoto’s. Zo kunnen wij goed kijken naar de kiezen en tanden van uw dier. Als het nodig is, kunnen we vervolgens met onze tandunit een uitgebreide gebitsbehandelingen en gebitsreinigingen uitvoeren.

Echoscopie

Met ons echoscopie apparaat kunnen wij een echo maken van uw dier. Hierbij kunnen we kijken of er bijvoorbeeld sprake is van dracht, of dat er mogelijk iets in het lichaam speelt.

Narcose

Bij operaties en gebitsbehandelingen moet uw dier natuurlijk wel onder narcose. Dit gebeurt bij ons op de veiligste manier mogelijk, namelijk met gasnarcose. Tijdens de narcose controleren en monitoren we de narcose en uw dier continue. Met een ECG houden we de hartslag in de gaten en de pulseoxymeter meet hoeveel zuurstof in het bloed zit. Ook houden we de ademhaling van uw huisdier in de gaten via de capnograaf. Hierbij kijken we onder andere naar de frequentie van de ademhaling en de hoeveelheid CO2 in de uitademingslucht. Op die manier kunnen wij ervoor zorgen dat uw dier zo veilig mogelijk onder narcose is.

Verder beschikt onze praktijk over uitgebreide bloed- en urineanalyse apparatuur. Vaak kunnen wij dezelfde dag al de uitslag geven van de verschillende onderzoeken die gedaan zijn.

Terug naar Kliniek